Dit is de eerste eigen filmproductie van Netflix [trailer]

Beasts of no nation
“Beasts of no nation” zal vanaf 16 oktober te streamen zijn.

Dat Netflix fantastische series kan maken wisten we natuurlijk al langer. Gaat het met films ook lukken? De eerste recensies zijn al binnen, en ‘Beasts of no nation” wordt behoorlijk positief onthaald. Het is de eerste in een hele rij nieuwe original films van Netflix. En, zoals we eerder schreven: crappy tv-films zijn het beslist niet.

De film “Beasts of no nation” beleefde afgelopen woensdag haar wereldpremière op het filmfestival in Venetië in aanwezigheid van hoofdrolspeler Abraham Attah en regisseur/producer Cary Fukunaga. De film vertelt het ingrijpende verhaal van de jonge Agu (Abraham Attah), die van zijn familie wordt weggerukt om als kindsoldaat mee te vechten in een Afrikaanse burgeroorlog. Brits topacteur Idris Elba, bekend van zijn rol in Luther en Mandela: Long Walk To Freedom, domineert het scherm als de commandant van een leger kindsoldaten, die Abu klaarstoomt voor zijn krijgersleven.

Cary Fukunaga, bekend van de populaire serie True Detective, is verantwoordelijk voor zowel het scenario als regie. De film is gebaseerd op het boek uit 2005 van Uzodinma Iweala. De titel is afkomstig van het gelijknamige album van Fela Kuti uit 1989.

[gv data=”2xb9Ty-1frw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *