Netflix ontslaat wederom acteur vanwege seksueel misbruik

Auteur: , 3 Reacties
Netflix acteur ontslagen vanwege seksueel misbruik

We're not all alright?

De beerput van heel seksueel opgefokt Hollywood blijkt veel dieper te zijn dan de meesten denken. Waar we de afgelopen maanden ons hebben verbaasd over de macht van de filmproducent Harvey Weinstein en de plots homoseksuele Kevin Spacey, is er nu een nieuwe acteur aan de beurt.

Netflix heeft vandaag bekendgemaakt dat het Danny Masterson uit haar eigen serie The Ranch zal schrijven. De Amerikaanse acteur is in Nederland vooral bekend door zijn hippiepersonage Hyde in That ’70s Show. Masterson wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, waardoor de streamingdienst zich genoodzaakt voelde om alle banden met hem te verbreken.

Het vertrek van Masterson ging echter niet zonder slag of stoot. Gisteren meldde een Netflix-topman namelijk nog doodleuk tegen een van de aanklagers dat het bedrijf de aanklachten niet geloofwaardig vond. Gezien de aard van de aanklacht en het huidige imago rondom Hollywood, is het vreemd dat Netflix niet eerder heeft ingegrepen.

Desondanks zijn de aanklachten (4 volgens Huffington Post) op dit moment allemaal nog in onderzoek, waardoor Danny Masterson nog een vrij man is. Hoewel hij wel nog in de eerste paar afleveringen van het nieuwe seizoen van The Ranch te zien zal zijn, starten de opnames in 2018 voor de serie zonder hem.3 reacties

Ik denk niet dat Danny Masterson een “haar” is eigenlijk.
@donstil: Ik denk dat ‘haar’ in “haar eigen serie” op Netflix slaat. Netflix’ eigen serie, niet Danny’s eigen serie.
@koeberg: Klopt helemaal. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).