Netflix overweegt een nieuw, duurder abonnement

Auteur: , 4 Reacties
Netflix

En voor je het weet betaal je bijna 20 euro per maand.

Vandaag de dag kent Netflix diverse abonnementsvormen. Voor 7,99 euro per maand heb je het instap-abonnement. Het verschil in de abonnementen hebben onder meer betrekking op de beeldkwaliteit en met hoeveel apparaten je gebruik kan maken van de Amerikaanse streamingdienst.

Door de jaren heen heeft Netflix regelmatig de prijzen verhoogd. Toch zien de Amerikanen nog meer mogelijkheden, want via CordCutting is naar buiten gekomen dat Netflix een duurder abonnement test. Het gaat hier om Ultra, een vierde niveau. Het abonnement kost 16,99 euro, maar in sommige Europese landen kost het abonnement zelfs 19,99 euro.

Eén van de zaken die anders zijn is de toevoeging van HDR bovenop de 4k Ultra HD resolutie. Daarnaast gaat Netflix mogelijk veranderingen toepassen in het aantal apparaten dat je kunt gebruiken. Nu is dat nog vier bij een premium abonnement voor 13,99 euro per maand. De verwachting is echter dat dit zal worden teruggebracht naar twee, en vier schermen voor het dure Ultra-abonnement. Al met al lijkt dit weer op een prijsverhoging uit te komen, wat betekent dat je tegen de 20 euro per maand moet gaan betalen voor de ultieme Netflix-ervaring.

Netflix
Netflix

Update: Netflix heeft gereageerd op de berichtgevingen. Het bedrijf zegt er het volgende over in een statement:

We continuously test new things at Netflix and these tests typically vary in length of time. In this case, we are testing slightly different price points and features to better understand how consumers value Netflix. Not everyone will see this test and we may not ever offer specific elements included in the test to our member.4 reacties

Nu kan het nog, nu HDR nog niet de “standaard” is.. 80% heeft nog 1080p tv’s dus het valt allemaal wel mee. Kabeltv publiek bestaat voor het grootste deel uit senioren die het aan hun aars kan oxideren waardoor de kwaliteit van kabeltv steeds meer achter zal lopen, er komt straks natuurlijk een enorme golf aan contracten die niet verlengd gaan worden. Dan zullen streamingdiensten nog harder groeien waardoor HDR dan op den duur standaard zal zijn en elkaar kunnen beconcurreren. Op een gegeven moment is de ‘monopolie’ van Netflix natuurlijk niet meer. Toch is de 4K die Netflix nu aanbied niet echt 4K natuurlijk, is wel lichte naaieritus, ben dan ook benieuwd hoe dat HDR zal zijn
Maar Netflix heeft al 4K HDR,
Ook zie je hierboven dat je op 2 schermen tegelijk kunt kijken straks, en i nhet tabelletje alsnog weer 4? en ultra premium ook 4?

Nee, niet handig allemaal. de prijzen zijn prima zoals ze zijn. en al genoeg verhoogd.
Met de concurrentie die er is -of binnen afzienbare tijd gaat komen- moet Netflix oppassen dat ze zichzelf niet uit de markt prijzen.
Kortom je moet nog 3 anderen vinden en het abonnement door 4’en delen. ‘Premium’ zou voor mij prima zijn. Eerlijk gezegd kijk ik zo weinig TV dat ik er geen cent voor over heb. Tis dat de vrouw graag kijkt naar sport en een paar series volgt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).