Netflix recensies verwijderd: focus op algoritme

Auteur: , Geen reacties
Netflix

Het oordeel van Henk en Ingrid kun je niet meer meenemen in je afweging.

Het is eindelijk officieel: Netflix gebruikersrecensies zijn niet meer. Uiteraard is de kans groot dat je niet eens meer op de hoogte was dat er reviews van gebruikers op Netflix stonden, maar de streamingdienst heeft haar belofte waargemaakt om het waardeoordeel van Netflix-kijkers op te heffen.

De service is de afgelopen jaren geëvolueerd wat betreft aanbevelingen. Waar je allereerst nog het aantal sterren zag dat een serie of film kreeg van gebruikers, wordt nu alles bepaald aan de hand van een algoritmescore en een duimpje omlaag of omhoog.

Afgelopen maand informeerde het gebruikers al dat de gebruikersrecensies snel zouden verdwijnen. In de FAQ was het antwoord op de vraag “Hoe plaats ik reviews op Netflix?” dan ook aangepast naar: “Je kunt niet langer recensies achterlaten op Netflix.” Een duidelijk signaal dus.

Ondanks dat er vast en zeker mensen de recensies hebben gebruikt tot het laatste moment is er geen grote onvrede te bekennen. Abonnees lijken zich er al lang bij neer te hebben gelegd dat het algoritme van Netflix en de duimpjes dé manier zijn om content te beoordelen.



Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).