Ga jij binnenkort toch met Netflix naar de bioscoop?

the-irishman-netflix-bioscoop

Netflix maakt een gedurfd plan bekend.

Netflix was eerder van plan om haar film Originals niet meer direct naar de streamende (en betalende) abonnees te brengen maar eerst in de grote bioscopen te brengen. Dat had natuurlijk niets met geld te maken, maar het ging er volgens Netflix om dat men zo meer kans op een Oscar zou maken.

Nadat Disney + al aangaf niets met Netflix te maken te willen hebben laten nu ook de grote bioscopen in Amerika de steamingdienst links liggen. In eerste instantie leek het er dan ook op dat Netflix helemaal niet meer in de bioscoop terecht kon. Inmiddels heeft Netflix bekend gemaakt dat dit toch verandert.

De tegenzet die ze doen is bijzonder gedurfd. Ze gaan hun films uitbrengen in Broadway Theaters. Met hun komende potentiële kaskraker The Irishman wordt het idee getest. Daarnaast gaat men proberen meer deals te sluiten in netwerk van kleinere, onafhankelijke bioscopen. Het zogenaamde ‘indie-circuit’.

De reden dat de grote bioscopen niet met Netflix aan de popcorn willen heeft overigens niets te maken met de kwaliteit van de film (in ieder geval niet die van The Irishman). De eigenaren zijn simpelweg boos dat ze maar 3 weken exclusiviteit krijgen voor de streamers de film ook kunnen zien.

Het indie-circuit kan de film vanaf 1 november verwachten en mag hem dan een maand spelen. Vanaf 27 november hoef je de bank niet meer af als je de film wilt zien. We zijn benieuwd hoe de fanbase dit oppakt. Ze hebben inmiddels forse concurrentie en zijn niet de goedkoopste. Als de premium content dan ook minder premium wordt zou dat op termijn wel eens tot een probleem kunnen leiden waar de grote bioscopen en hun starre houding bij verbleken.

Via: The Verge

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *