Netflix’ Sense8 van makers The Matrix gecancelled

Auteur: , 3 Reacties
Sense8

Onterecht een van de eerste gecancelde Netflix Original shows.

Sense8, de serie van de Wachowski’s, is na 2 seizoenen gecancelled. Het is een van de eerste Netflix original-series die gecancelled wordt, en dat na slechts 26 afleveringen.

Netflix’ argumentering voor het cancellen van de veelal geprezen serie lijkt afwezig. In een statement stelt het streamingbedrijf: “[Sense8] is alles wat de fans hoopte dat het zou zijn: gewaagd, emotioneel, prachtig, kick ass en simpelweg onvergetelijk. Er is nog nooit een show geweest met zo een diverse en internationale cast en crew, wat weerspiegeld wordt door de community van gepassioneerde fans van over de hele wereld.”

Gek, want eerdere gecancelde Original shows als Hemlock Grove en Marco Polo hadden een simpele reden waarom de productie gestaakt moest worden: Ze waren hartstikke slecht. Althans, voor Netlfix-begrippen dan. Dat in tegenstelling tot Sense8, wat werkelijk het kijken waard is. De complexe verhaalstructuur en een verrassend diverse cast en personages maken het een unieke serie die, ongeacht de haters en fans, iets nieuws probeerde te doen en daar objectief gezien behoorlijk in slaagde.

De Wachowski’s (de voormalige broers, nu transgender zussen) verworven bekendheid met de Matrix-trilogie en later V for Vendetta en Cloud Atlas. Hun bovennatuurlijke sci-fi-serie Sense8 verkreeg zoals veel van hun werk een kenmerkende stijl en bevatte een aantal homoseksuele- en transgender-personages. Wellicht dat we langer van hun volgende project mogen genieten.3 reacties

Neeee..! 2 weken geleden de laatste aflevering van seizoen 2 gekeken en ik was me al echt aan het verheugen op een nieuw seizoen. Wat een heerlijke serie is / was dat :(
Ik vond Marco Polo anders prachtig, krijgt ook een aardige rating op imdb als ik mij niet vergis
@meatpuppet: Dat vond ik ook een goede serie, helaas ook niet meer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).