Netflix’ Space Force – Makers The Office zijn terug!

The Office is goud
The Office, maar dan in de ruimte!

The Office is nog steeds een van de meest populaire shows op Netflix (alleen in de Verenigde Staten, helaas) en voor een goede reden. De unieke karakters en het simpele concept gaven de makers alle vrijheid om prachtige comedy te maken. Diezelfde makers, Greg Daniels en fenomenaal acteur Steve Carell, komen binnenkort wederom naar Netflix, ditmaal met Space Force.

Hoewel Space Force een episch sci-fi-avontuur suggereert, is het eigenlijk net zo simpel en duidelijk als The Office. Het concept is gebaseerd op uitspraken van de beste scenarioschrijver van de Verenigde Staten, Donald Trump. Hij wil namelijk een Space Force oprichten, een militaire eenheid in de ruimte. Wederom, dat klinkt super spannend, maar de tv-serie gaat een andere kant op.

In plaats van keiharde actie en een hoop sci-fi gekkigheid wordt de serie een testament voor The Office; gewone mensen in gewone situaties. De show zal zich daarbij richten op het dagelijkse leven van een militaire eenheid in de ruimte. Het speel zich af in de nabije toekomst, dus (vermoedelijk) geen aliens, ruimtegevechten of zwarte gaten, maar mensen die hun werk gewoon proberen te doen.

[gv data=”wXuUtq09lvg”][/gv]

Overigens is het niet alleen goed nieuws voor Steve Carell-fans en The Office-liefhebbers, want Netflix maakt hier een zeer slimme zet. Zoals bijvoorbeeld Friends, is ook The Office niet van Netflix en betaalt de streamingdienst bakken met geld (in Friends’ geval tientallen miljoenen) om de shows te mogen tonen.

Door een eigen serie te produceren omzeilen ze de rechten-rekening. Stel je voor: Steve Carell’s hoofd levensgroot op de home-pagina van Netflix. Daaronder met koeienletters ‘van de makers van The Office’. Tja, dan spreek je een gigantisch publiek aan en lift je mee met het succes van de makers van de serie (die het concept overigens ook niet zelf bedacht hebben, want die eer gaat naar comedians Ricky Gervais en Stephen Merchant).

Foto @ChrisHaston/NBC

Lees ook: Komt Netflix’ prijsverhoging ook naar Nederland?

Update 19-01-2019: In het artikel kwam naar voren dat The Office in Nederland op Netflix te aanschouwen was. Het bericht is aangescherpt om verwarring te voorkomen.

Nog geen reacties

  1. “want die eer gaat naar comedian Ricky Gervais” Vergeet zijn schrijf partner Stephen Merchant niet, hoewel die minder nadrukkelijk op TV is is die wellicht wel belangrijker geweest voor de series die ze samen geaakt hebben.

    • Ik heb het artikel niet genuanceerd genoeg geschreven; The Office is alleen in de Verenigde Staten te zien op Netflix! Door middel van een VPN (de meeste grote VPN’s hebben zelfs een speciale Netlfix-functie/plugin) zou je de content alsnog kunnen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *