Netflix test goedkopere abonnementsvorm

Daredevil Seizoen 3
Speciaal voor mobiele gebruikers.

Niet iedereen heeft het eeuwige leven. Tenminste, als het gaat om ontelbare MB’s op je mobiele bundel. In Nederland kun je met de juiste bundel vrijwel onbeperkt Netflix kijken. Dat is in andere landen wel anders.

Daarom overweegt Netflix een nieuwe abonnementsvorm. Dat laat Netflix CEO Reed Hastings weten tegenover Bloomberg. Deze goedkopere dienst zal als eerste in Maleisië gelanceerd worden. Een land in Zuid-Oost Azië met veel kloven tussen arm en rijk, waar zo’n goedkopere abonnementsvorm prima als proefballon kan dienen.

Het goedkopere abonnement kost 4 dollar per maand en is gericht op mobiel-only. Er is een limiet aan content aanwezig en met een smartphone of tablet kunnen de films of series alleen in SD-kwaliteit kunnen worden bekeken. Het goedkoopste abonnement voor Netflix in Maleisië kost op dit moment 8 dollar per maand.

De nieuwe abonnementsvorm komt ook naar andere landen in de omgeving. Of we zoiets ook in het Westen gaan zien is niet duidelijk. Naast het goedkopere abonnement liet Netflix weten 100 nieuwe films en series te willen gaan produceren in Azië. (via TechCrunch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *