Netflix Valentijn top 5: Deze films kijk je vanavond met je lief

Wist je dat deze scènes echt was?
Romantiek voor de dame, maar goede komedie voor de heren.

Het is Valentijnsdag heren. Dat wil zeggen dat je je (verborgen) liefje in de watten legt en alles doet wat ze wil. Als je vanavond een romantisch filmpje gaat kijken, val dan niet voor de tergende ‘chickflick’ of tergend clichématige romkom. In plaats daarvan zijn dit 5 films op Netflix die geschikt zijn voor Valentijnsdag, maar waar wel nog een beetje plezier aan te beleven valt.

When We First Met
Adam Devine (Workaholics, Modern Family) is een komediegod, laat dat voorop staan. Voeg daar de prachtige ogen van Alexandra Daddario aan toe en je hebt een generieke romkom. Althans, dat lijkt maar zo, want het plot draait om Noah, die in de friendzone terecht komt. Dan krijgt hij de kans om terug te gaan in de tijd, waarna hij keer op keer probeert om uit die dodelijke ‘zone’ te komen.
[gv data=”d2sJNee7FQ4″][/gv]

Love Actually
Hoewel deze klassieker een kerstfilm is, zitten er alle elementen in voor een mooie Valentijnsavond. Droge Britse humor, zo’n beetje alle bekende Britse acteurs en actrices en een heleboel verschillende verhaallijnen die allemaal draaien om één ding: liefde. Een traktatie voor de lachspieren, maar ook voor het hart.
[gv data=”fOS-HMiVejo”][/gv]

The Break-Up
In de hoogtijdagen van de romantische komedie kwamen er regelmatig niet-cheesy pareltjes uit die een effectieve balans sloegen tussen komedie en romance. The Break-Up is daar een goed voorbeeld van. Jennifer Aniston en Vince Vaughn zijn een koppel, gaan uit elkaar (spoiler alert) en moeten noodgedwongen bij elkaar blijven wonen. Dat levert natuurlijk ongemakkelijke en vooral hilarische situaties op.
[gv data=”ljnEUL-fdt0″][/gv]

Fifty Shades of Black
Voor de masochistenkoppeltjes die vooral van het pijnigen van elkaar/zichzelf houden, is Marlon Wayans’ parodie op het seksuele drama Fifty Shades of Grey een stevige aanrader. Vergis je niet, deze film is slecht. Héél slecht. Voor het juiste publiek daarentegen zo slecht, dat het leuk wordt. Verwacht veel schunnige humor, stevig parodiewerk en vooral een hoop absurde situaties.
[gv data=”J1pOTTcdRO8″][/gv]

The 40 Year-Old Virgin
De voorheen vermeldde gouden jaren van romkoms zouden niet bestaan hebben zonder het werk van Judd Apatow. Deze legende in de komdiefilms werkte onder andere mee aan Knocked Up, Anchorman, Pineapple Express, Get Him to the Greek en ga zo maar door. Van al zijn (romantische) komedies is The 40 Year-Old Virgin misschien nog wel de beste. Zoals de titel suggereert, draait het verhaal om een 40-jarige alleenstaande man (gespeeld door Steve Carell) in zijn zoektocht naar zijn ontmaagding. Het humor-gehalte is onwaarschijnlijk hoog, maar in de kern van het verhaal schuilt een aandoenlijke romantische film. Komediegoud en een regelrechte aanrader voor Valentijnsdag.
[gv data=”KUT64PctyNw”][/gv]

Screen @Universal Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *