Netflix verfilmt dit waargebeurde verhaal

Heftig
De grotten van Thailand worden het decor voor het nu al wereldberoemde verhaal.

In de zomer van 2018 (eind juni, begin juli) stond het wereldnieuws volledig in het teken van het in een grottenstelsel opgesloten voetbalteam uit Thailand. 12 jongens en hun coach werden verrast door plotselinge regenval, waarna de slachtoffers ruim 2 weken in de grotten zaten opgesloten. Netflix gaat het verhaal naar het zilveren scherm brengen.

Netflix heeft de rechten bemachtigd om het verhaal in een mini-serie naar de streamingservice te brengen. Tot dusver weten we dat Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) en de Thaise Nattawut “Baz” Poonpiriya de show gaan regisseren.

De streaming-gigant tegenover de BBC: “Het verhaal combineert zo veel unieke lokale en universele thema’s die mensen in alle levensfases en van over de hele wereld bij elkaar brengen. Thailand is een hele belangrijke markt voor Netflix en we kijken uit naar het tot leven brengen van dit inspirerende lokale verhaal, dat over de hele wereld resoneerde.”

Het resoneerde zeker over de hele wereld, en kwam naast op Apparata ook bij (toenmalig Tesla-topman) Elon Musk terecht. De genie betrok zich bij het probleem en wilde een onderzeeër fabriceren om de jongens te redden. Uiteindelijk was hij te laat met zijn oplossing. Of Musk in de show verwerkt zal worden, is niet bekend, maar hem kennende zou hij graag zichzelf spelen (zoals hij ook al in bijvoorbeeld Iron Man 2 en The Big Bang Theory deed).

Netflix gaat overigens niet de eerste zijn die het verhaal over de 12 jongens, de coach, tientallen duikers, de overleden duiker en eventueel Elon Musk wil brengen. Er zijn ondertussen al meerdere boeken uitgekomen over het heldendrama alsmede een volledige film die nu in post productie zit.

Meer over Netflix lezen? In dit artikel lees je welke films en series in mei naar Netflix komen. Hier check je de nieuwste afspeelfunctie voor Netflix, waarmee je straks (aangenaam) verrast kan worden. Tot slot beschrijven we in dit artikel precies hoeveel mobiele data je kwijt bent, mocht je onderweg straks naar het grottenverhaal van Netflix willen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *