Netflix verliest hier aan populariteit

Auteur: , Geen reacties
Het kan niet altijd omhoog gaan

Werk aan de winkel voor de streamingdienst om aan de top te blijven.

Zeg je een goede streamingdienst voor films en series, dan zeg je Netflix. Zeker in Nederland is de Amerikaanse streamingdienst een begrip. Het bedrijf kampt echter met toenemende concurrentie, zeker in de Verenigde Staten.

In de VS staat Netflix nog steeds op nummer één als het gaat om de meest gebruikte streamingdienst voor films en series. Dat blijkt uit een recent onderzoek van eMarketer. De concurrenten beginnen echter steeds verder in te lopen op de dominante markt die Netflix nu nog in handen heeft. Onder andere Aamzon Prime en Hulu winnen aan terrein op dit vlak.

Analisten voorspellen dat 182,5 miljoen Amerikanen een abonnement hebben op een streamingdienst in dit jaar. Dat komt neer op 53,3 procent van de populatie daar. Netflix kreeg de eerste klap te verwerken in het tweede kwartaal van 2019. Voor het eerst kampte het bedrijf met minder abonnees in de VS. Desalniettemin verwachten analisten een groei voor het verdere verloop van het jaar. Men mikt op een groei van 7,6 procent in vergelijking met vorig jaar.

De dominantie is dalende voor Netflix. Had het bedrijf in 2014 nog 90 procent van de markt in handen. In 2019 is dat aandeel gekrompen naar 87 procent. Nog steeds de sterkste speler, maar Netflix moet oppassen. Naast giganten als Amazon Prime en Hulu komen er andere jongens op het speelveld. Later dit jaar is Disney+ een feit. Net als Apple’s streamingdienst TV+. Het lijkt erop dat Netflix mogelijk meer gaat verliezen de komende jaren. (via TechCrunch)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).