Netflix wil niet dat jij je account deelt met vrienden

Auteur: , 3 Reacties
Het regent rood geld

Betalen zul je, iedereen.

Met het groeiende aanbod van streamingdiensten worden consumenten ook creatiever in het bedenken van constructies om al die content op betaalbare wijze te zien. Als je immers abonnementen zou hebben op én Netflix, én Disney, én Apple én Amazon ben je maandelijks enkele tientallen euro’s kwijt. En dan moet je nog de tijd vinden om al die content te kijken.

Met één account kun je op een aantal ‘schermen’ genieten van de content. Als jij echter vrijgezel bent, heb je dat in principe niet nodig. De kans is groot dat jij dan je account deelt met een vriend of familielid en zo de eventuele kosten deelt. Netflix, maar ook HBO en Amerikaanse televisienetwerken hekelen deze methodes.

De partijen kijken gezamenlijk hoe ze dit tegen kunnen gaan, aldus Bloomberg. Men kijkt onder meer naar nieuwe inlog-manieren die het moeilijker maken om een account te delen. Een manier is bijvoorbeeld verplicht inloggen via een SMS-code. Je vriend/familielid heeft je dan altijd nodig om in te kunnen loggen op jouw account van de desbetreffende streamingdienst. Best omslachtig.

Omdat mensen massaal accounts delen met elkaar lopen streamingdiensten gezamenlijk miljarden euro’s omzet mis. Aangezien Netflix stijgt in prijs kan het bedrijf misschien ook eens in de spiegel kijken: met een maandprijs van 13,99 euro voor de hoogste kwaliteit is het logisch te noemen dat mensen accounts delen om zo de kosten te verlagen.3 reacties

Heel simpel, de mensen gaan straks gewoon weer downloaden en dan kunnen ze weer klagen over inkomsten die ze mislopen.

De kracht was de eenvoud en als dat betaalbaar is dan gaan mensen dat doen. Dit hebben we de afgelopen jaren ook gezien en is bewezen.
Maak het de mensen moeilijk en te duur en mensen vinden andere oplossingen die niet in het voordeel zijn van de producenten.
Netflix account bij AliExpress. 2,50 per maand of 25 euro per jaar.
Misschien moeten ze gaan samenwerken en samen een platvorm uitbrengen van hun streamingsdiensten. Het is maar een idee…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).