Netflix wil nog slimmer gerichte suggesties gaan doen

Netflix Suggesties
Op basis van onderwerpen, acteurs en genres die kijkers waarderen, probeert Netflix momenteel suggesties te doen voor zaken die je mogelijk ook leuk vindt om te zien. Maar dat moet nog beter en gerichter vindt de videostreamingdienst.

Netflix gaat daarom een kunstmatig neuraal netwerk inzetten om de suggesties te verbeteren. Zelflerende software zal grote hoeveelheden data analyseren en in combinatie met gebruikers-feedback moet het systeem steeds iets slimmer worden (Deep Learning). Hiermee hoopt Netflix dat de aanbevelingen beter zullen aansluiten bij de daadwerkelijke wensen van de kijker.

Voor het analyseren van de data met een gesimuleerd neuraal netwerk is behoorlijk wat rekenkracht nodig. Dit lost men op met krachtige grafische processoren (GPU), hetgeen een enorme snelheidswinst oplevert op ten opzichte van een implementatie met grote clusters CPU’s. Door de snelheidswinst zijn voor Netflix de effecten van verschillende experimenten sneller inzichtelijk. (bron: netflix)

Nog geen reacties

  1. Stiekem vind ik het aanbod maar matig trouwens; van Netflix. Wel leuk hoor, gebruik het vaak maar mis toch een hoop voor mijn gevoel. Een serie als House bijv. had ik leuk gevonden, of in het rijtje oude films had best ‘The Jackal’ gekund bijv. ( voorbeeld )

    Maar ok ok, ik heb nog steeds nieuwsgroepen, maar kost iets meer tijd om te vinden enzo..
    🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *