Netflixen en multitasken: zo werkt het in Android Oreo

Auteur: , 1 Reactie
Netflix

Eindelijk doet deze langverwachte feature zijn intrede.

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat Google haar nieuwe versie van Android aan het grote publiek presenteerde. Hoewel de nieuw functies zeker handig zijn, heeft lang niet iedereen behoefte aan een merendeel van deze mogelijkheden. De picture-in-picture-modus is daarentegen wel een fijne toevoeging.

Dankzij deze modus kun je video’s verkleinen op je scherm en in de tussentijd ook andere apps gebruiken. Het is nu vooral wachten op ondersteuning van Android-apps die dit ondersteunen. Gelukkig is Netflix daar nu ook een van. Heb je Android 8.1 op je smartphone staan, dan kun je dus vanaf nu in een verkleind scherm series en films volgen tijdens het WhatsAppen bijvoorbeeld.

Helaas is Android 8.1 nog niet erg in trek bij smartphones. Op dit moment hebben alleen Google’s Pixel- en Nexus-toestellen Android 8.1 in Android Beta. De vraag is dan ook waarom deze feature niet ge├»mplementeerd is in de standaardversie van Android Oreo.

Het is afwachten hoe snel andere apps volgen met een fatsoenlijke picture-in-picture-modus. Hopelijk kijkt YouTube af hoe je deze feature goed kunt integreren, want daar is op dit moment nog geen sprake van.1 reactie

Net zo als die belachelijke reclame video die hier steeds op deze site opduikt. Alsof m’n databundel oneindig is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).