Netflixen in HD? OnePlus-gebruikers moeten toestel opsturen

Netflixen in full HD kost meer moeite dan alleen een duurder abonnement afsluiten
De update kan alleen worden uitgevoerd als je je OnePlus fysiek opstuurt naar China.

Om HD-content op services zoals Netflix, Amazon en Google Movies te kunnen kijken, moet een fabrikant bezitten over het Widevine L1 Certification, een certificaat dat het kopiëren van gelicentieerde content tegen moet gaan. OnePlus 5T-eigenaar Whatthefunk vroeg zich in december van vorig jaar af waarom hij geen HD-content kon streamen. Vanwege het missen van de licentie, natuurlijk. OnePlus gaat het probleem nu oplossen, maar gemakkelijk is het niet.

OnePlus 5- en OnePlus 5T-gebruikers kunnen hun toestel opsturen om een update uit te laten voeren door het Chinese bedrijf. Volgens een woordvoerder kan het namelijk niet vanaf een afstand. Ze stellen in een reactie op Whatthefunk: “Vanwege het veiligheidsproces dat gepaard gaat met het updaten van de apparaten, kunnen we de update alleen maar uitvoeren door middel van een fysieke connectie met een geverifieerde PC.”

Als je je OnePlus opstuurt, belooft het bedrijf dat ze het toestel binnen 5 dagen weer naar je terugsturen nadat ze het hebben ontvangen. Klanten uit Noord-Amerika, Europa, India en China hoeven zich ook geen zorgen te maken over de verzendkosten. In die regionen zal OnePlus de verzendkosten vergoeden. Wil jij gebruik maken van deze redelijk coulante update? Neem dan contact op met OnePlus’ customer support.

Het is nog onduidelijk of nieuwere modellen – waaronder de mogelijke iPhone X-kloon, de OnePlus 6 – wel zullen bezitten over het level 1-certificaat (in plaats van het huidige level 3-certificaat).

Foto @Shardayyy/Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *