Netneutraliteit ligt onder vuur, u bent straks de dupe

Auteur: , Geen reacties
Netneutraliteit VS

Amerikaanse internetbedrijven moeten in de toekomst mogelijk extra betalen aan providers om een bepaalde internetsnelheid te garanderen. De Verenigde Staten krijgen namelijk beperkte netneutraliteit.

Grote internetbedrijven als Google, Facebook, Amazon en Netflix kwamen nog in opstand tegen de plannen, maar vandaag stemde een meerderheid van de Federal Communications Commission voor de plannen. Internetproviders mogen contentleveranciers, zoals YouTube of Netflix, extra laten betalen, indien zij een gegarandeerde snelheid willen kunnen leveren aan hun gebruikers.

In het geval van Netflix kan dat bijvoorbeeld betekenen dat het bedrijf extra kosten moet maken om films en series in HD te kunnen streamen. Goed nieuws voor de providers natuurlijk, aangezien zij nu eindelijk kunnen cashen. Voor de gemiddelde internetgebruiker zal het desondanks vooral nadelen hebben. Het zou namelijk goed kunnen dat diensten als Netflix de extra kosten doorberekenen in de prijs van abonnementen. Oh wacht, dat hebben ze net gedaan

Het is daarnaast slecht nieuws voor kleinere bedrijven, die niet zo’n sterke positie als Google en Facebook hebben. Zij beschikken vaak niet over de mogelijkheden om straks te investeren in extra internetsnelheid en worden mogelijk de dupe van de beslissing van de FCC. De beslissing is overigens niet definitief: over vier maanden evalueert de FCC de reacties op het plan en wordt er verder gekeken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).