Netscape-oprichter Andreessen disst heel India

Marc Andreessen
In een tamelijk ongelukkige tweet heeft Marc Andreessen, bekend als onder meer mede-oprichter van Netscape en Silicon Valley-investeringsmaatschappij Andreessen-Horowitz, meer dan een miljard Indiërs gekwetst.

Woops! Marc Andreessen, die investeert in allerlei technologie-bedrijven en zelf zijn steentje heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het internet door onder meer mee te schrijven aan Mosaic, de eerste populaire browser, maakte vandaag even een uitglijder op Twitter.

Andreessen was teleurgesteld dat Free Basics, het gratis internet van Facebook, werd verboden in India en maakte dit wereldkundig via de Twitternets. Geen ramp op zich, maar vervolgens verweet iemand hem ‘internet-kolonialisme’ goed te praten. Waarop Andreessen zei: ‘Anti-colonnialism has been catastrophic for the Indian people for decades. Why stop now?’.

Dat is natuurlijk niet zo aardig, en ook niet zo heel accuraat, zeggen dat India beter af was als een Britse kolonie.

Hij wordt al getrolled op Wikipedia, getuige dit screenshot:

Andreessen

Update: Inmiddels heeft Andreessen de tweet ook al verwijderd en excuses gemaakt. Verstandig, Marc:

Andreessen Tweets

6 reacties

     • @bassx: Op die manier maakt iedereen deelt uit van iets.
      Gaat erom dat hij NIET de drijvende man is achter Firefox bijvoorbeeld. Dat is toch echt waar mensen aan denken bij het woord Mozilla.
      Zijn engine zal best gebruikt zijn en zijn Netscape browser was ooit de standaard, maar inmiddels is er veel verandert.

      Niet een man die tot de verbeelding spreekt en al helemaal niet in India.
      Het artikel doet het voorkomen alsof we hier met een grootheid te maken hebben op internet gebied en alhoewel hij best genoeg gedaan zal hebben is hij qua bekendheid een Nobody, oftewel zijn Tweets en andere social media zal niemand echt boeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *