New Yorkse iPhone hoeft niet gekraakt te worden

Grote Appel
Een rechter in Brooklyn heeft bepaald dat Apple niet hoeft te helpen bij het kraken van zijn telefoons. Dat is bijzonder, juist nu.

Terwijl wetshandhavers in Californië proberen om Apple zo ver te krijgen om een achterdeur open te zetten in een iPhone die van een terrorist was, wint Apple in New York een zaak die over hetzelfde gaat. De reden die de (Federale) rechter geeft: De All Writs Act kan Apple (en alle andere bedrijven) niet dwingen tot het omzeilen van zijn eigen veiligheidsprotocollen. En dat is precies wat Tim Cook en de zijnen aanvoeren in de zaak over de San Bernardino Shooting.

De rechter volgt wel een vrij bijzondere redenering om bij zijn uitspraak te komen. Hij vindt het namelijk onredelijk bezwarend voor Apple om een speciaal verzwakt besturingssysteem te maken.

Deze zaak tegen een drugsdealer kan gevolgen hebben voor de zaak in Californië, omdat de rechter de FBI er ook flink van langs geeft in zijn uitspraak. De federale politieagenten maken namelijk teveel gebruik van een brute kracht methode om hun zin te krijgen en niet van een open debat, dat misschien niet meteen in hun voordeel zou kunnen uitpakken.

Het blijft interessant om te zien dat de huidige mobieltjes dus zodanig goed beveiligd zijn dat autoriteiten er echt niet in kunnen kijken. Daarnaast blijft het gek om de voor- en tegenstanders van het kraken te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *