Nexus 5X en Nexus 6P: de nieuwe toptoestellen van Google

Nexus 5X en Nexus 6P
Google heeft de Nexus 5X en de Nexus 6P vanavond officieel gepresenteerd. De twee toestellen doken de afgelopen weken al met enige regelmaat op, maar nu beschikken we daadwerkelijk over alle details.

De Nexus 5X wordt geproduceerd door LG en krijgt een 5,2″ display met Full HD-resolutie. Verder heeft de Nexus 5X een Snapdragon 808 onder de motorkap en is-ie leverbaar met 16 en 32 GB opslagruimte. De Nexus 6P komt uit de fabriek van Huawei en is de grootste van de twee met een 5,7″ scherm. Ook de overige hardware kun je zien als de overtreffende trap ten opzichte van de Nexus 5X. Zo heeft Huawei gekozen voor de Snapdragon 810 en heeft het scherm een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel is te koop met 32, 64 en 128 GB opslagruimte.

[gv data=”QLqHZLdt_jE”][/gv]

De Nexus 5X en de Nexus 6P hebben ook de nodige overeenkomsten. Zo draaien ze allebei op Android 6.0 Marshmallow en hebben ze een ronde vingerafdrukscanner op de achterkant. Verder beschikken de nieuwe Nexus-telefoons over een camera met 12 megapixels en laserautofocus. De front-camera van de Nexus 5X schiet foto’s van 5 megapixels, de Nexus 6P levert selfies van 8 megapixels af.

Ook indrukwekkend: de laadtijd van beide telefoons. De Nexus 6P is na tien minuten voldoende opgeladen om er weer zeven uur tegenaan te kunnen, terwijl de Nexus 5X in tien minuten voor veertig procent is opgeladen. De toestellen verschijnen in oktober in de Verenigde Staten en kosten 379 dollar (Nexus 5P) en 499 dollar (Nexus 6P). Informatie over een Nederlandse prijs en release is nog niet bekend.

[gv data=”4cAHL4LMNlY”][/gv]

10 reacties

 1. toptoestellen? het zijn helemaal geen toptoestellen van Google, het is gewoon de nieuwe Nexus toestellen. En als je het woord toptoestel persé wilt gebruiken in een nieuws post dan is de 6p het toptoestel van de 2.

  Verder vind ik de modellen erg tegenvallen.

  • @Pordon: Kijk, en daar gaat de zachte prijs want aangezien je GEEN Sd card kan bijplaatsen koop je anno 2016 (zitten we bijna) 64Gb of groter …
   Met een $550 prijs zit je al rustig in S6 en zelfs S6Edge prijsklasses en heb je qua toestel toch net wat meer waar voor je geld.

   • @turbobrick: De Galaxy S6 32gb begint bij 600$, de 64gb is 750$, tell daar nog makkelijk minimaal 100$ bij op voor de Edge. Bovendien is de S6 qua formaat meer een 5X concurrent. En hoe krijg je meer waar voor je geld? Een telefoon van glas die je absoluut niet wilt laten vallen met een nutteloze laag extra software? In mijn ogen is de Nexus 5X 32gb voor $429,- de beste koop op dit moment.

    • @Pordon: de prijzen inde VS dalen ook en er is een cashback net als hier.
     Hier koop je de S6 al voor rond de 500 euro en de prijzen zijn doorgaans 1 op 1. Dus iets beter kijken.
     Bovendien zal deze nu net na de 6S release verder zakken.

     Maar eh serieus ? Welke betere value for money ? Really ?
     Om te beginnen net geen net niet cpu … geen rare locatie fingerscanner, de allerbeste smartphone camera die Nu te koop is (zie recente tests vs G4 vs iPhone S6+) en welke vervelende software ? Nee die standaard Google camera app is fijn … Touch wiz is heel wat beter geworden en heeft hier en daar leuke apps. Beter dat als kale net niet apps. Draadloos opladen, mooier design, overal te koop … moet ik doorgaan ?

     Leuk hoor je marshmallow, kan je de komende maanden als veredelde bèta tester werken .. er is nog geen enkele nieuwe Android versie geweest zonder issues in het begin.

     Tegen de tijd dat de bugs eruit zijn komt hij op de S6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *