Nexus 6P-bezitters (V.S.) kunnen $400 cashen voor fluttoestel

Dat wordt dokken
De class action lawsuit heeft geholopen.

Originele bericht uit 2017

Als je een Google Nexus 6P had (of, nog erger, nog steeds hebt) dan is er een kans dat je een van de vele problemen met het toestel hebt ervaren. De batterij zou bij sommigen abnormaal snel leeglopen, de telefoon zou bootloopen en om de haverklap crashen. Google erkent de klachten van de community en komt nu met compensatie.

Ik zeg wel ‘Google erkent de klachten’, maar er was een zogenoemde class action lawsuit voor nodig om het miljardenbedrijf tot de compensatie te dwingen. Okay, ze hebben al meermaals kleine goedmakertjes geïmplementeerd maar échte compensatie komt nu pas. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat de rechtszaak in de Verenigde Staten werd voltrokken, wat betekent dat de rest van de wereld uitgesloten is voor compensatie.

Google en fabrikant Huawei zijn het niet eens met de klachten van de gebruikers; volgens de rechtszaak zouden de twee giganten van de tekortkomingen weten maar er niets aan gedaan hebben. Toch settelen de twee bedrijven voor zo’n $10 miljoen.

Daarvan wordt volgens AndroidAuthority het volgende aan gebruikers betaald:
$325 — Mensen die het bootloop-probleem ervoeren en documentatie ervan hebben
$150 — Mensen die het batterij leegloop-probleem ervoeren en documentatie ervan hebben
$400 — Mensen die allebei de problemen ervoeren op meerdere Nexus 6P-apparaten en daarvan documentatie hebben
$10 — Mensen die geen problemen ervoeren of mensen die een Pixel XL als vervanging kregen
$45 — Mensen die het batterij leegloop-probleem ervoeren maar geen documentatie aanleveren
$75 — Mensen die het bootloop-probleem ervoeren maar geen documentatie aanleveren

Het geld is dus alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten die (een van) de problemen ervoeren. Heb je documentatie van de problemen dan krijg je een fors groter bedrag dan als je dat niet hebt. Natuurlijk kan iedereen roepen dat de telefoon iedere 25 seconden uitviel, dus het is niet meer dan logisch dat Google om bewijs vraagt.

Vooralsnog is er een website beschikbaar voor het aanvragen van een schadeclaim, maar dat komt wanneer de rechtbank deze oplossing goedkeurt.

Lees ook: Ramt Google straks ook bij Assistant ads door onze strot?

Foto @Huawei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *