Nexus 7 opengemaakt: kleinere accu en draadloos opladen

Nieuwe Nexus 7 opengemaakt
Yep, dat lees je goed. De tweede generatie Nexus 7 heeft inderdaad een (iets) kleinere accu dan zijn voorganger. Gelukkig is de accuduur wel toegenomen met een uur. Benieuwd wat er nog meer bekend werd toen de ASUS Nexus 7 open werd gemaakt?

Zodra de knutselaars van iFixit een Nexus 7 te pakken kregen konden ze de verleiding niet weerstaan om hem zorgvuldig te demonteren. Uiteraard alleen maar het met doel om ons te laten zien wat er allemaal in verstopt zit.

Het openmaken ging volgens iFixit relatief simpel en dat is een goed teken voor eventuele toekomstige reparaties. Niemand zit immers te wachten op apparatuur die vrijwel niet te repareren is.

De capaciteit van de accu is afgenomen van 4326mAh naar 3950mAh, maar volgens Google gaat de nieuwe Nexus 7 toch een uur langer mee dan de eerste generatie. Ook is te zien dat de mogelijkheid om je Nexus 7 draadloos op te laden standaard is ingebouwd. Dit kan je doen via een oplader die gebruik maakt van de Qi-technologie.

De rest van de specificaties zoals 2GB RAM, NFC en een 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon Pro S4 processor kenden we natuurlijk al. Qua reparatiegemak scoort de nieuwe tablet van Google en Asus een 7 op een schaal van 1 tot 10. Daarbij staat 10 voor heel gemakkelijk en een 1 voor vrijwel onmogelijk.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *