Niantic straft Pokémon Go cheaters voortaan zo

Niantic straft Pokémon Go cheaters voortaan zo
Je hebt meteen een goede reden om niet meer vals te spelen.

Met de nieuwe Pokémon Go update worden gebruikers die valsspelen niet meer gebanned, maar krijgen ze iets anders vervelends.

Niantic is bezig met het shadowbannen van valsspelers door hen alleen alledaagse Pokémon te laten zien zoals Pidgey of Ratata. Deze ban werd opgemerkt door de Reddit site voor hardcore Pokémon Go fans genaamd Silph Road.

In een verklaring liet Niantic weten dat gebruikers die de Pokémon Go servicevoorwaarden overtreden veranderingen zullen zien in hun gameplay. Ze zullen niet in staat zijn alle Pokémon in hun buurt te zien.

Valsspelers gebruiken vaak bots die of de locatie van de Pokémon vervalst of de locatie laat zien van de zeldzaamste Pokémon. Op die manier kun je een Pikachu vangen vanaf je bank zonder naar de exacte locatie te hoeven wandelen. Als Niantic dus shadowban toepast op je account kun je maar beter hopen dat je alleen maar Magikarp ziet.

De mods van Silp Road schrijven daarnaast dat een enorme hoeveelheid bot accounts gerapporteerd zijn. Gelukkig zijn er ook nog heel veel bots die wel normaal werken.

Verder was er een discussie onder gebruikers waarom specifieke account de shadowban kregen, waaruit de theorie kwam dat accounts die proberen toegang te krijgen tot de privé servers van Niantic de nieuwe ban krijgen.

Het is helaas alleen maar een theorie. Niantic heeft ook natuurlijk niet uitgelegd welke accounts precies een shadowban krijgen. Het bedrijf gaf wel aan dat het elke keer weer opnieuw kijkt naar hoe de integriteit van de game verbeterd kan worden. Zo blijft Pokémon Go voor iedereen leuk. (Via Engadget)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *