Niantic wil einde aan Pokémon Go APKs

Pokémon Go
Óf je downloadt hem nu, óf je wacht op de officiële release, want de middenweg staat op het punt te worden afgesloten – als Niantic zijn zin krijgt.

…Wat, uiteraard, niet zo snel zal gebeuren.

In zowel Canada als Nederland is de game nog niet officieel verkrijgbaar. En toch staat hij in deze landen al op 6,8% van het aantal toestellen geïnstalleerd (aparte data voor Nederland helaas niet beschikbaar). Allemaal met dank aan illegale bestandjes. APKmirror.com zou er elke dag miljoenen extra bezoekers bij krijgen. Piraterij op ongekende schaal, dus.

Niantic, dat zich ongetwijfeld voor het hoofd zal slaan dat het met deze beperkte servercapaciteit werkt, gaat daar nu korte metten mee maken. Ten minste, dat proberen ze, maar makkelijk is het niet. Inmiddels heeft Google een lading takedown-requests ontvangen voor sites die naar de APKs linken, maar de bestanden circuleren nog steeds op sites als The Pirate Bay (die dit soort requests gewoon negeert).

Eigenlijk is er maar één manier om een einde te maken aan de piraterij: de legale versie van de game naar de Play Store verschepen voordat iedereen ontdekt dat die hele hype niets anders is dan komkommernieuws en verveling tijdens de schoolvakantie.

Zie ook: 10 tips voor Pokémon Go, Pokémon Go zat? Blokker al het nieuws met deze plugin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *