Nice! De iPhone kan straks z’n val corrigeren

Auteur: , 1 Reactie
Nice! De iPhone kan straks z'n val corrigeren

Mid-air draaien om de val te breken. Katten kunnen het, en de iPhone straks ook.

In een patentaanvraag van Apple – die vandaag door de United States Patent and Trademark Office is goedgekeurd en daarmee in de openbaarheid is verschenen – wordt een methode omschreven waarmee een telefoon zijn val kan breken. Een iPhone zou in de lucht kunnen raaien om te voorkomen het display wordt geraakt bij impact. Jep, dit gaat nog interessante val-testen opleveren, als het daadwerkelijk in productie wordt genomen, wat bij dergelijke patenten altijd nog maar de vraag is.

De iPhone berekent razendsnel wat de valsnelheid is, de tijd tot impact, en de draaisnelheid. Gegevens die uit de ingebouwde accelerometer en gyroscoop zijn te destilleren. Met deze data kan de iPhone berekenen hoe hard en lang de vibratiemotor moet worden aangestuurd om de draai te veranderen en de impactschade te minimaliseren. Lees: voorkomen dat ‘ie op het scherm klettert.

In het patent staat ook beschreven hoe de batterij tijdens een val kan worden weggeschoten om de koers van de val te wijzigen. Ja, aan Apple’s creativiteit zit geen grenzen, maar of we dat ook gaan terugzien in de iPhone 7? We betwijfelen het.1 reactie

Image and video hosting by TinyPic

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).