Niemand wil de overpriced smartphones van Vertu

Vertu
En daarom is het wellicht straks over en uit voor het luxe merk.

Smartphones op de markt brengen die in sommige gevallen het vier of vijfvoudige kosten van een Samsung Galaxy S8+ of een iPhone 7 Plus. Je moet écht een modegekkie zijn om daar in te trappen. Blijkbaar waren het niet veel mensen, want luxe smartphonemaker Vertu gaat er (voorlopig) mee stoppen.

De productie is stopgezet en 200 mensen kom op straat te staan. Het bedrijf werd in 1998 opgericht en in 2012 verkocht aan de Zweedse groep EQT VI. In 2015 verkochten de Zweden het bedrijf weer aan Godin Holdings, een partij uit Hong Kong. Dit jaar viel Vertu opnieuw in handen van een andere eigenaar. Murat Hakan Uzan kocht het bedrijf en de zaken lopen niet lekker.

Vertu moet een schuld van 128 miljoen pond betalen. Tot die tijd ligt de productie stil. Pas als dit bedrag is voldaan kan er over de toekomst van Vertu worden nagedacht. Of het merk een bloeiende toekomst tegemoet kan zien is nog maar de vraag. Het merk bedient door de hoge prijzen een selectieve kring klanten, wat een groei erg moeilijk maakt. (via The Telegraph)

6 reacties

  1. Buiten de achterkant van super leer lijken deze dingen van voren nogal op een Sony van een paar jaar terug. Logisch dat je daar geen duizenden op gaat stukslaan. Het ziet er niet echt high-end uit als je die achterkant weghaalt, maar wel een zeer high-end prijs…

  2. Die omgebouwde Nokia’s waren in hun tijd echt dik! Sinds de smartphone valt er voor hen weinig eer aan het design te halen en voor een exclusief hoesje kan je tegenwoordig bij alle dure modehuizen terecht.

  3. Dus dan ben je vreselijk vermogend en heb je verstand van zaken doen, en wat doe je…. Je koopt het merk ‘Vertu’! Een kip zonder kop ziet nog dat dat verkeerd af gaat lopen en zie hier het resultaat! Echt onbegrijplijk waar mensen hun vermogen op stuk slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *