Niemand zit op de Sony Xperia 1 Professional te wachten

Pijnlijk
Tja, dit is de extra €250 niet echt waard, Sony.

Terwijl er in de wandelgangen al wordt gesproken over de Xperia 2 komt Sony nog met een verbeterde versie van de Xperia 1. De Sony Xperia 1 Professional Edition is op een iets andere doelgroep gericht, maar of het toestel de almaar teleurstellende smartphonedivisie van Sony kan redden blijft nog maar de vraag.

De Xperia 1 was eigenlijk op helemaal niemand gericht maar de Xperia 1 Professional Edition gaat voor de echte fotografen onder ons, al werkt dat misschien niet zoals je zou denken. Deze uitvoering krijgt namelijk geen extra goede camera of een revolutionaire camera-app; hij gaat alleen iets beter samen met je daadwerkelijke fotocamera. Dat is alles.

De Pro Edition bevat net als de reguliere variant een 6,5-inch display met 21:9 ratio, maar dan met een kalibratie voor betere kleuren. In combinatie met een betere transactie tussen foto-camera en smartphone door middel van de Transfer and Tagging-extensie kun je dus gemakkelijker op je Xperia 1 checken of een kiekje goed gelukt is.

Ook is de Xperia 1 Professional Edition te verbinden met het internet via de USB-C-aansluiting en een ethernetadapter, maar dat zit niet in de doos. Tot slot, houd je vast, kun je het homescherm van de Xperia 1 roteren zodat je direct horizontaal kunt starten met filmen. En ja, die feature komt ook gewoon naar de reguliere Xperia 1.

Dit handjevol veranderingen is alles; onder de motorkap blijft het toestel identiek met zijn Snapdragon 855, 6GB RAM, 128GB opslagruimte en 3300mAh batterij. Dat alles gaat in Japan in première voor een flinke 143.000 Japanse Yen, ofwel omgerekend ryun €1.185. Dat is bijna €250 meer dan de originele releaseprijs voor praktisch hetzelfde.

Tja, op deze manier ga je het algemene imago van een teleurstellend smartphonebedrijf niet tegenhouden. Dan kun je het design wel omgooien, maar als een duurdere versie eigenlijk alle gelijke features als zijn goedkopere kleine broertje heeft dan werkt dat niet echt in je voordeel. En daarbij, voor hetzelfde geld kun je een zeer pikante Samsung Galaxy Note 10+ krijgen. Of en wanneer de Xperia 1 Professional Edition in Europa uitkomt is nog niet bekend. Maar ja, wie zit hier überhaupt op te wachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *