Niet alleen smartphones kunnen ontploffen

En het is nog best pijnlijk...
En het is nog best pijnlijk…

Een vrouw in een vlucht van Peking naar Melbourne kreeg een pijnlijke verrassing. De vrouw werd wakker toen de batterij van haar koptelefoon ontplofte.

De vrouw voelde een brandende sensatie op haar gezicht. “Ik pakte mijn gezicht vast, waardoor de koptelefoon om mijn nek gingen zitten”, zei ze tegen de Australian Transport Safety Bureau (ATSB).

Ze voelde hoe het bleef branden dus gooide de vrouw de koptelefoon op de grond. “Er was een beetje vuur te zien en er kwamen vonkjes van de koptelefoon af.”

De brandende koptelefoon is geblust met een emmer water door stewardessen maar helaas haalde ze daarmee de geur van plastic en verbrande haren niet weg. De koptelefoon was namelijk door de hitte op de grond van het vliegtuig vastgeplakt. De geur van plastic en verbrande haren was de hele vlucht te ruiken.

Helaas zijn exploderende batterijen niets nieuws. Denk aan de exploderende hoverboards en vorig jaar was er de exploderende Note 7 telefoon van Samsung.

Van welk merk de koptelefoon was, wil de ATSB niet zeggen aangezien de batterij ontploft is en niet de koptelefoon zelf.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *