Niet in juli: wanneer komt de Samsung Galaxy Fold wel?

Auteur: , 3 Reacties
samsung-galaxy-fold

Ook Huawei stelt Huawei Mate X uit.

Vorige week maakte een Samsung-vertegenwoordiger nog bekend dat de Samsung Galaxy Fold in juli zou komen. Deze week werd die aankondiging weer onderuit gehaald. Andere Samsung-medewerkers leggen uit dat voor zo’n herlancering een media-event gepland gaat worden. Als dat in juli plaats zou moeten vinden zou men dat nu intern moeten weten en men ontkent met klem dat er iets speelt. Daarnaast blijkt dat testpersonen nog met de toestellen aan het testen zijn. Het lijkt er dus op dat de oplossingen die Samsung eerder verzon toch niet afdoende zijn.

Het ligt nu het meest voor de hand dat de Samsung Galaxy Fold opnieuw wordt gepresenteerd tijdens het Summer Unpacked event, dat ergens in augustus wordt gehouden. Dit levert voor Samsung echter een nieuwe uitdaging op. Immers, op dat event staat de lancering van de Samsung Galaxy Note 10 serie gepland. Als men naast dit vlaggenschip ook de Samsung Galaxy Fold onthult bestaat de kans dat de beide vlaggenschepen met elkaar gaan concurreren en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ondertussen wordt de reputatieschade voor Samsung steeds groter aangezien steeds meer klanten en verkopers hun voorbestellingen annuleren. Zo maakte AT&T en BestBuy eerder deze week al bekend dat zij de pre-orders annuleren.

Ook andere telefoonfabrikanten lijken koudwatervrees te krijgen door de perikelen bij Samsung. Zo meldt Huawei dat zij de lancering van de Huawei Mate X uitstellen tot september. De reden hiervoor is dat zij door de problemen bij Samsung extra willen testen om zo te voorkomen dat de Huawei Mate X een zelfde toekomst tegemoet gaat als de Samsung Galaxy Fold.

Het lijkt erop dat we dus even moeten wachten voordat de ‘battle of foldable phones’ live uitgevochten kan worden.3 reacties

Het gevolg van enorme tijdsdruk en prestige drang.
Slechte test fases gehad want alles moet wijken voor een snelle press release en de daarbij behorende demonstraties en demo modellen.
En dan worden ze wel gebruikt en getest en dan blijkt er nogal wat aan te schorten.

Een drama zoals met de Note7 willen ze voorkomen dus lopen ze nu alles langs en passen van alles aan en dat kost vreselijk veel tijd.
Oftewel: de wereld is nog niet klaar voor dit nicheproduct. Wacht er gewoon maar even mee Samsung en Huawei. Dit gaat ‘m niet worden.
@720s: de wereld is er zeker wel klaar voor. De fabrikanten zijn er zelf schijnbaar nog niet klaar voor ! Niet klaar met het kunnen leveren van een massa productie product dat dan ook werkt en blijft werken zoals we nu zien met de huidige smartphones.
Dit kost gewoon veel R&D en met name in het test programma is men duidelijk te kort geschoten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).