Niet tevreden met je penis? Laat een nieuwe kweken!


De wetenschap maakt het mogelijk. Hooray for science.

Gekweekte fallus

Medisch gezien is er al verschrikkelijk veel mogelijk. We zijn in staat om vanuit stamcellen allerhande weefsel te kweken, om een bionisch oor te printen, ons geheugen te repareren of een hart van koeien en robots te fabriceren. De volgende stap? Als het aan de wetenschappers van het Wake Forest Institute for Regenerative Medicine in North Carolina ligt, kan er binnen nu en vijf jaar een kunstlid worden geweekt. Inderdaad, een gekweekte penis.

Volgens The Guardian zijn er in 2008 al succesvol testen met konijnen uitgevoerd, waarbij het vier van de twaalf beesten uiteindelijk lukte om met hun nieuwe gereedschap voor nakomelingen te zorgen. De volgende stap is om de man te voorzien van een nieuwe, geweekte laboratoriumpenis.

Er bestaan al mogelijkheden om een penis van huid en spieren uit de dij of voorarm van een man te maken, waarbij de seksuele functionaliteit kan worden hersteld met een prothese. Met de nieuwe techniek is dit niet langer nodig en kunnen de Amerikaanse wetenschappers een penis met de eigen cellen van de patiënt ontwikkelen. Deze worden dan in vier tot zes weken in een laboratorium gekweekt. Een volledig van cellen ontdane donorpenis dient dan als structuur. Omdat gebruikgemaakt wordt van eigen cellen van de patiënt, is de technologie niet geschikt om een vrouw tot man om te bouwen.

Professor Anthony Atala zegt in The Guardian: “Uiteindelijk mikken we op de gehele lengte, maar onze eerste doelstelling zal een gedeeltelijke vervanging van het orgaan zijn.” Het onderzoeksteam durft nog niet te zeggen wanneer ze de eerste labpenis succesvol aan een man zullen verbinden, maar het staat als een paal boven water dat er binnen nu en vijf jaar iemand een gekweekte broekslang zal ontvangen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *