Nieuw: Garmin Dash Cam met Incident Detection

Auteur: , 4 Reacties
Nieuw: Garmin Dash Cam met Incident Detection

Ben je betrokken bij een auto-ongeluk en zijn beide partijen overtuigd van hun onschuld? Laat de Garmin Dash Cam het bewijs leveren!

Dashcams kennen we natuurlijk al van de talloze filmpjes uit Rusland en dergelijke contreien. Met claimgrage motorkapspringers en schietgrage bumperklevers is een dashcam daar geen overbodige luxe.

In Nederland kennen we dit soort taferelen gelukkig niet, maar toch zien we hier steeds meer dashcams verschijnen. De Garmin Dash Cam begint met opnemen als de motor van de auto wordt gestart. Je kan kiezen uit een 1080p, 720p of een WXGA resolutie en het geheugen kan 4GB aan filmmateriaal opslaan. Is er onderweg niks bijzonders gebeurd? Dan kunnen de beelden gewist worden.

De Incident Detection functie slaat automatisch beelden op waarbij opmerkelijke manoeuvres zijn gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een plotselinge stuurbeweging zijn of een noodstop. Dit soort dingen kennen we overigens al dankzij de G-Sensor.

De prijs van de Garmin Dash Cam begint bij 220 dollar. Deze versie geeft continu de datum en tijd in beeld. Ga je voor de 250 dollar kostende GPS-versie? Dan krijg je ook de GPS coördinaten getoond. Beide camera’s worden in februari 2014 verwacht.

Bekijk deze video en zie wat er in ons land zoal met een dashcam wordt vastgelegd.4 reacties

in Belgie is het nu ook plots HOT. de media heeft iets nieuws leren kennen…de dashcam en dit sinds die actie van de M3 die even de linkerbaanvakplakker op zijn plaats zet!
@Jantje_555: ik heb het de afgelopen 5 jaar veel plezier van gehad, zeker toen ik nog in België woonde. dat eeuwige gedonder op de ring van Antwerpen.

On topic. Mooi apparaatje komt dezen ook in jullie webshop?
Ik vermoed dat de Incident Detection het in Rusland nog zwaar gaat krijgen. ;)
@sqwerty: daar komt dan ook de Heavy Duty versie voor uit met 10tb geheugen voor je ritje naar t’werk. Net genoeg om alle incidenten vast te leggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).