Nieuw gratis sportkanaal: Ziggo Sport

Auteur: , 2 Reacties
Jack van Gelder - Ziggo Sport

Vanaf 12 november gaat de nieuwe sportzender Ziggo Sport van start.

De sportzender, te zien op kanaal 14, is gratis voor alle Ziggo-klanten met digitale ontvangst. Het aanbod? Denk aan de grote evenementen in de topsport aangevuld met een wekelijkse talkshow ‘Peptalk’ en sport gerelateerde films en documentaires. Het gaat om een internationaal en nationaal sportaanbod met onder andere voetbal, autoraces, tennis, golf, basketbal, hockey, rugby, beachvolleybal en atletiek. De sportzender is een direct gevolg van de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan dankzij de fusie van UPC en Ziggo.

We hebben het afgelopen jaar twee regionale bedrijven samengevoegd tot één landelijk kabel- en mediabedrijf. Dat hebben we gedaan omdat we in staat willen zijn om onze klanten de komende jaren betere producten, diensten, content en innovatie te bieden”, zegt Baptiest Coopmans, CEO van Ziggo. Hij vervolgt: “Onze klanten hebben zeer snel internet, het televisieplatform Horizon, buitenshuis TV kijken via onze prijswinnende app Horizon Go, makkelijk tot 7 dagen terug TV-programma’s kijken met Replay TV en meer dan 2000 films en series via de dienst MyPrime… De bundeling van de krachten maakt de lancering van Ziggo Sport nu mogelijk. We doen dit omdat we overtuigd zijn van de waarde van sport en entertainment voor onze klant.”.

Topsport: voetbal, basketbal en Formule 1
Ziggo-klanten kunnen straks gratis rechtstreeks kijken naar voetbal uit bijvoorbeeld EK en WK kwalificatiewedstrijden of de Spaanse/Portugese competitie, NBA-basketbal en Formule 1. Hetzelfde geldt ook voor belangrijke golf-, tennis- en atletiek evenementen. Daarnaast geven ze aan om Nederlandse competities van live hockey- en basketbal topwedstrijden uit te zenden.

Sport1 wordt Ziggo Sport Totaal
Het gratis Ziggo Sport kanaal richt zich op de grote duels van verschillende sporten. Er komt echter ook een betaalde variant: Ziggo Sport Totaal. Deze biedt hetzelfde als voorheen Sport1 en bestaat uit zes kanalen, waaronder de 24/7 kanalen: Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing. Klanten van Sport1 gaan automatisch over naar Ziggo Sport Totaal.

Wekelijkse talkshow met Jack van Gelder
Jack van Gelder wordt de gastheer van het wekelijkse Ziggo Sport programma Peptalk. Hij presenteert Peptalk samen met Frank Evenblij. Daarnaast wordt Van Gelder medepresentator van studio-uitzendingen rond live wedstrijden. Van Gelder: “Je krijgt niet elke dag de kans om een nieuwe sportzender op te zetten, dat is fantastisch! Omdat het een gratis kanaal is voor alle Ziggo-klanten hebben we een potentieel miljoenenpubliek.2 reacties

Ik vraag me wel af hoe dat nu precies in zijn werk gaat bij Sport1-klanten die geen Ziggo hebben. Ik kan het heel goed begrijpen als KPN een zenderpakket met de naam “Ziggo Sport Totaal” niet wil doorgeven, maar ze kunnen ook niet zomaar de het signaal stopzetten in verband met de lopende contracten met klanten.
bam, gratis f1 wedstrijden kijken! zit er toch nog 1 voordeeltje aan dat hele ziggo gezeik…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).