Nieuw hoverboard van Arx Pax glijdt boven de vloer

Arx Pax Hoverboard
Ze zijn natuurlijk een paar dagen te laat, maar dat mag de pret niet drukken.

Bovenstaande foto is genomen bij de presentatie van de Arx Pax 2 in Los Gatos, Californië. Een verbetering ten opzichte van de eerste versie is dat de zogenaamde mag-lev-motoren dichter bij het board liggen, zodat je meer invloed hebt op de richting met het verdelen van je gewicht. Verder heeft hij een langere acccuduur en maakt hij niet zo veel lawaai als zijn voorganger. Met een op afstand bedienbare kill switch kun je het ding direct stoppen, mocht hij onder je vandaan schieten.

Tony Hawk heeft feedback gegeven op het eerste model, zodat hij er niet langer uitziet als ‘een dienblad’. Bovenop de motoren is nu een skateboard-deck geplaatst. We kunnen echter niet ontkennen dat het hoverboard van Lexus een veel interessanter design heeft.

Net als bij andere hoverboards is ook dit model niet in staat daadwerkelijk de straat op te gaan: de magneten hebben een koperen vloer nodig, en die zijn nogal zeldzaam. Toch heeft de Kickstarter-campagne meer dan een half miljoen dollar opgehaald, twee keer zo veel als was gevraagd, en zijn er reeds 11 stuks van verkocht – een klein wonder aangezien ze een prijskaartje van 10.000 dollar hebben.

Volgens Arx Pax komt er dan ook geen versie voor de consumentenmarkt, maar gaat het hier om een ‘proof of concept’. Arx Pax wil zich vooral richten op de ontwikkeling van “Magnetic Field Architecture”, die vervolgens heel andere toepassingen kent, zoals de bescherming van gebouwen tegen aardbevingen.

Waarschijnlijk gaat het dus nog eens 30 jaar duren voor we echt als Marty McFly over de straat kunnen surfen.

Nog geen reacties

  1. Jullie zijn zelf een paar dagen te laat hoor! Op 15 oktober aangekondigd en netjes op 21 oktober geïntroduceerd! (Zie ook persbericht op hun website) En het ding heet Hendo 2, niet Arx Pax 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *