Nieuw kogelwerend vest is gevuld met vloeistof

Kogelvrij-vest-vloeistof
De huidige kogelwerende vesten brengen nogal wat nadelen met zich mee, en zijn ook niet altijd praktisch. Dit vest van de toekomst pakt het anders aan, met vloeistof.

Een van de grootste nadelen van normale vesten is namelijk dat ze kogels wel tegenhouden, maar niet voorkomen dat de hulzen flink pijn kunnen doen. Gebroken botten door de klap van een inkomende kogel komen nog steeds regelmatig voor en daar kan vanaf nu dus verandering in komen. Bovendien zijn ouderwetse vesten enorm oncomfortabel en belemmeren ze je bewegingsvrijheid.

Het Poolse Moratex heeft namelijk een vest ontwikkeld dat gevuld is met een vloeistof die hard wordt zodra er druk op wordt uitgeoefend. Hoe meer druk, hoe steviger het vest, wat goed van pas komt als een kogel zijn best doet om er doorheen te prikken.

Veilige botten en organen
In het ergste geval kan een kogel op deze manier één centimeter je lichaam induwen, zodat je organen en botten niet meer in gevaar komen. Bekijk een demonstratie van dit indrukwekkende stukje techniek via deze link. Hieronder kun je zien hoe buigbaar dit vest is.

[gv data=”ooiGjc_OPOk”][/gv]

5 reacties

  1. “maar niet voorkomen dat de hulzen flink pijn kunnen doen.”

    Lieve Lars,

    De impact van de kogels doet pijn, de hulzen komen over het algemeen niet in de buurt van iemand waar op geschoten wordt.

  2. @bloodseaker. Een patroon is de officiele benaming voor de gehele ‘kogel’. Wanneer deze wordt afgeschoten gaat de kop gaat naar het beoogde slachtoffer en de huls vliegt aan de zijkant uit een pistool of blijft -in het geval van een revolver – achter in het wapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *