Nieuw op Schiphol: euro’s wisselen voor Bitcoin!

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin

Onderdeel van innovatie op Schiphol is een nieuwe, opmerkelijke automaat.

De wereld begint langzaam maar zeker te wennen aan de komst van blockchain en cryptocurrency. Op Schiphol worden bezoekers en toeristen verrast door de nieuwe opvallende geldautomaat die geplaatst is door het Nederlandse bedrijf ByeleX Data Solutions BV.

Het gaat om een proef tussen Schiphol en het bedrijf. De luchthaven gaat kijken of er veel gebruikt zal worden gemaakt van de machine. Met deze automaat kunnen gebruikers euro’s omruilen voor Bitcoin of Ethereum. Het zijn op dit moment ook de enige cryptomunten die het apparaat wisselt. Mocht de proef succesvol zijn, dan bestaat de kans dat de wisselautomaat een permanent plekje zal krijgen op de luchthaven.

Waar de euro doorgaans alleen geaccepteerd wordt in de meeste Europese landen, is Bitcoin wereldwijd inzetbaar. Moet het bedrijf waar je wil afrekenen wel de cryptomunt accepteren natuurlijk. Mocht dit niet je ding zijn, dan kun je overtollige euro’s altijd nog ruilen voor een andere munteenheid bij de vele wisselpunten op Schiphol. De Bitcoin-automaat is te vinden in aankomsthal 2 bij de opgang naar vertrekhal 1 en 2. Zowel passagiers als bezoekers kunnen gebruik maken van de automaat.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).