Nieuw patent van Apple kan liquidmetal telefoon betekenen

Nu met natuurlijke curve
Toen Apple in 2010 Liquidmetal Technologies over nam was de kans groot dat Apple deze techniek zou gaan gebruiken voor hun toekomstige apparaten. Desondanks bleef het lange tijd stil, tot nu.

De reden dat het materiaal nog niet in massaproductie wordt toegepast is dat het productieproces zich niet lekker leent voor het maken van grote objecten op hoge snelheden. Apple is al een tijdje aan het experimenteren hiermee, maar is tot nu toe niet verder gekomen dan het maken van de simkaarthouder-ejector voor iPhones. Het voordeel is dat liquidmetal steviger is dan normale legeringen, en makkelijker in complexe vormen gemaakt kan worden.

Het nieuwe patent wat op 16 juli is toegewezen aan Crucible Intellectual Property, de onderneming van de twee bedrijven bij elkaar, omschrijft een proces waardoor dit wel mogelijk zou moeten worden. Specifieker, het patent omschrijft mogelijke doeleinden in tablets, telefoons, maar ook klokken en horloges. De kans is dus groot dat de al-dan-niet-aanstaande iWatch hier ook gebruik van gaat maken.

De vraag is wie er als eerste een telefoon van dit materiaal gaat maken, HTC of Apple?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *