Nieuw patent van Apple: Silent disco

iTunes DJ
Silent Disco is een recente trend, waarbij mensen samenkomen en met behulp van een koptelefoon genieten van een concert in een stille ruimte.

Een nieuw Apple-patent lijkt in te willen spelen op deze trend. Het patent, gisteren gepubliceerd gespot door AppleInsider, beschrijft een methode voor een groep gebruikers om muziek op afstand te luisteren/delen.

De zogenaamde “gecoördineerde muziekervaring” die in Apple’s patent wordt beschreven zou gebruik maken van Bluetooth, mobiele of Wi-Fi-netwerken om meerdere mensen te verbinden. De mensen horen allemaal hetzelfde nummer als de DJ, of ze horen tracks die afgestemd zijn op basis van tempo, genre of andere gelijkende factoren. Andere functies die worden beschreven zijn oa het delen van avatars en andere sociale gebruikersinformatie.

Het lijkt ons sterk dat Apple dit patent op korte termijn gaat gebruiken, maar het is een goed voorbeeld van Apple’s denkproces rond iTunes en digitale media. Het kan de basis zijn van functionaliteit die kan helpen om muziek te ontdekken, wat weer helpt om muziek te verkopen via de iTunes Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *