Nieuw record voor WhatsApp: 27 miljard berichten in 1 dag

WhatsApp record
Damn, dat zijn veel berichtjes! Maar hoeveel van die miljarden berichten zouden echt nuttig zijn?

Zojuist heeft WhatsApp bekend gemaakt dat ze hun eigen record (dik) verbroken hebben. Onlangs werden er maar liefst 27 miljard berichten verstuurd of ontvangen op 1 dag. Opgesplitst kwam het neer op 10 miljard verstuurde berichten en 17 miljard ontvangen berichten in een tijdsbestek van slechts 24 uur.

Op 31 december verbrak WhatsApp de grens van 18 miljard berichten in 24 uur, maar daar zijn ze nu dus ruim overheen gegaan. Het feit dat er steeds meer mensen in een groep mogen zal ongetwijfeld meegeholpen hebben om de hoeveelheid berichten op te krikken.

Het verschil tussen ontvangen en verstuurde berichten legt WhatsApp als volgt uit:

difference in inbound vs. outbound is due to group chat. sending one msg into group chat of 10 people is 1:10 inbound:outbound

We wisten al dat WhatsApp, naar eigen zeggen, groter is qua hoeveelheid gebruikers dan Twitter. En de populariteit blijft maar groeien, zo lijkt het. Er waren wat geruchten over een overname door Google, maar daar horen we niks meer over.

Voorlopig lijkt het dat mensen nog maar niet overstappen op een gratis alternatief voor WhatsApp?

4 reacties

  1. Geen zin om voor apps te betalen, maarja bij mij wordt mijn Whatsapp abonnement telkens gratis verlengt, dus ik kap niet met Whatsapp hoor!
    Ik heb naast Whatsapp wel Facebook Chat en Skype..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *