Nieuw Samsung Galaxy topmodel in paar min volgeladen?

Auteur: , Geen reacties
Galaxy S10

Als het aan Samsung ligt wel.

Fabrikanten van smartphones en tablets kunnen wel steeds grotere batterijen in apparaten stoppen, maar dit gaat ten koste van de (beperkte) ruimte. Men doet dus concessies en zal het elders moeten zoeken. High-end smartphones vandaag de dag komen bijvoorbeeld met een snellader, waardoor je telefoon in een halfuurtje soms al voor 80 procent is geladen.

Met lithium-ion batterijen is het zo dat de weg van 0 naar 90 procent een stuk sneller bewandeld kan worden dan alles wat daarna komt. Een batterij die laatste 10 procent volkrijgen kost relatief gezien de meeste tijd. Het is dan ook toe te juichen dat Samsung aan twee nieuwe USB Type C controller chips werkt die maximaal 100W laden toestaan. Zo kunnen naast smartphones, ook tablets en laptops met USB-C razendsnel en veilig snel opgeladen worden.

In het geval van high-end Android-smartphones is 30W of zelfs 40W snelladen momenteel normaal. Met de Galaxy S10 levert Samsung een 15W snellader in de doos. Het is nog niet bekend wanneer de Zuid-Koreaanse techgigant 100W snelladen naar de markt voor consumenten gaat brengen, maar het nieuws dat ze er mee bezig zijn is in elk geval veelbelovend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).