Nieuw voor Whatsapp: ongezien reageren in groepsgesprek

Whatsapp
Spreek de persoon direct aan, zonder een nieuwe conversatie te starten.

Groepsgesprekken binnen Whatsapp zijn niet meer weg te denken. Voor de kleinste dingen worden tegenwoordig groepjes gemaakt. Gelukkig beseft ook Whatsapp dat het belangrijk is om juist hier nieuwe functies voor te bedenken. Dat doet het bedrijf dan ook, weet het doorgaans goed geïnformeerde Android Police te melden.

Whatsapp test momenteel een functie, waarbij het voor gebruikers mogelijk is om direct te reageren op een appje binnen een groepsgesprek zonder dat heel de groep het bericht ziet. Nu moet je de persoon benaderen buiten de groep en een aparte conversatie starten. Een handige uitkomst, zeker als er personen in de groep zijn die niet in je contactenlijst staan. Ook dit voorkomt weer een extra handeling.

De functie werkt ontdekt in een Android testversie van Whatsapp. De kans is groot dat de berichtendienst deze feature binnenkort gaat implementeren. Wordt het gesprek er overzichtelijker op? Nou nee, het kan juist een rommeltje worden. In dat opzicht is het starten van een aparte conversatie juist wel weer ideaal. Het is dus afwachten hoe deze nieuwe functie zich gaat ontwikkelen binnen de groepsgesprekken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *