Nieuw wereldrecord voor draadloos internet: 100 Gbps

100 Gbps
Eindelijk. WiFi-snelheden waarmee je kunt thuiskomen.

Onderzoekers aan het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) in Baden-Württemberg gingen opzoek naar een oplossing om data te kunnen versturen op plekken waar bekabeling haast onmogelijk is. Rurale gebieden bijvoorbeeld, of plekken met veel water, noem maar op. Soms is een glasvezellijntje trekken simpelweg onmogelijk of gewoon extreem duur, maar ook in niemandsland wil je met fatsoenlijke snelheden de laatste films, series en muziek kunnen downloaden.

237,5 GHz

In een laboratoriumopstelling werd over een afstand van 20 meter met behulp van fotonische radiosignalen een snelheid van 100 Gbps bereikt op de 237,5 GHz-band. Het vorige record stond op 40 Gbps. Nu is dat dus opgelopen tot twee volwaardige Blu-ray-schijfjes per seconden, aldus professor Ingmar Kallfass die het project leid in Nature Photonics Magazine.

Foto: de laboratoriumopstelling waarmee het gebeurde
Nieuw wereldrecord voor draadloos internet: 100 Gbps

Wanneer dergelijke draadloze internetsnelheden commercieel worden uitgerold is niet bekend, maar dit is toch weer een teken aan de wand dat bekabeling langzaam aan het verdwijnen is, of op sommige plekken niet langer nodig is. Zolang dergelijke datatransmitters onze organen niet frituren, natuurlijk. (via TGDaily)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *