Nieuwe AH-bonuskaart in 2014, is ook online in te zien

Bonuskaart onklaar maken
De Bonus-kaart. Nederland op haar zuinigst, je complete aankoopgeschiedenis prijs geven voor centen korting. Binnenkort wordt het plastic kaartje vervangen. Maar niet door een app, zoals je zou verwachten. De nieuwe (analoge) kaart zou de klant meer inzicht moeten geven.

Wanneer de klant de kaart online activeert, kan hij er voor kiezen om persoonlijke aanbiedingen krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld kortingen op bier de producten die je vaak koopt, of aanbevelingen voor gelijke artikelen. Ook kan er, buiten de gebruikelijke Air Miles, ook gespaard worden voor korting bij bol.com.

Maar dit alles is ook uit te zetten. ‘De klant staat aan het roer en bepaalt zelf waarvan hij wel of geen gebruik wil maken’ zegt de Zaanse supermarktketen. Uiteraard blijft de kaart dan gewoon korting geven op de aanbiedingen. Omdat privacy tegenwoordig een schaars goed is, wil de grootgrutter zo open mogelijk zijn over wat er met de gegevens van de klant gebeurt.

Er zou getest zijn met een app, maar door de Nederlandse privacywetgeving waren er moeilijkheden. Plus, als je bij de supermarkt staat wil je liever niet nog eens naar je telefoon graaien. De oude Bonuskaart blijft tot 6 januari 2014. Daarna is deze niet meer geldig, maar voor die tijd heb je vast al een nieuwe gekregen van de lieftallige caissière. De oude kan je tegelijk inleveren.

Eén reactie

  1. Even offtopic, ben ik de enige die me ergert aan de nutteloze links achter snelkoppelingen in berichten op Autoblog en Apparata? Waarom verwijst “analoge” naar een uurwerk voor je iPhone, dit heeft toch niets met het artikel te maken? Waarom geen bron achter zo’n link stoppen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *