Nieuwe Amazon Fire TV: een Apple TV, maar dan goedkoper

Amazon
Waarom teveel betalen?

Eerder deze maand kondigde Apple de nieuwe TV 4k aan. Het apparaat kost in Nederland maar liefst 199 euro, of 179,99 dollar in de VS. Amazon heef ook een vergelijkbaar product. Het techbedrijf kondigde gisteravond de Fire TV aan.

De Fire TV is vanaf het einde van deze maand verkrijgbaar. Net als de Apple TV, kun je met de Fire TV content kijken in 4k met 60 frames per seconde. Alexa, de stemassistent van Amazon, is tevens verwerkt in het product. Daarnaast biedt de Fire TV ondersteuning voor HDR en Dolby Atmos-geluid.

Het apparaat heeft een 1.5GHz sterke quadcore processor met 2 GB aan ram geheugen. De opslag in vergelijking met de Apple TV is wat beperkt. Zo komt de Fire TV met slechts 8 GB opslag, waar de Apple TV 32 GB opslag heeft.

Dan de prijs. Op dit gebied is de Fire TV erg sterk. Het apparaat mag dan minder opslag hebben, maar daar is de prijs ook naar. Amazon heeft een prijskaartje van 69,99 dollar op de Fire TV geplakt. Dat is meer dan 100 dollar goedkoper in vergelijking met de prijzige Apple TV. Amazon levert de Fire TV vanaf oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *