Nieuwe Android Oreo feature onmisbaar voor LG en Nexus

Nexus Marlin
Als eigenaar van een LG of Nexus smartphone kun je vast en zeker over dit probleem meepraten.

Enkele dagen geleden maakte Google eindelijk bekend wat we allemaal kunnen verwachten van het nieuwe Android Oreo. Nadat de naam bekend werd gemaakt via een korte maar flitsende livestream, zette Google alle vernieuwingen op een rijtje voor ons. Een nieuwe feature van Android Oreo is met name extra interessant voor LG- en Nexus-gebruikers.

De afgelopen tijd zijn er veel van deze toestellen in het nieuws geweest vanwege de vele bootloops. Met name de LG G-vlaggenschepen en Nexus 5X en Nexus 6P komen terecht in een situatie waarin het apparaat zichzelf constant opnieuw probeert op te starten, zonder succes uiteraard. Dankzij Android Oreo Rescue Party is dit probleem verleden tijd.

Android 8.0 Oreo ziet het namelijk wanneer je toestel zich in een bootloop-fase bevindt. Het reageert hierop door meerdere handelingen uit te voeren om de smartphone er weer bovenop te helpen. Lukt dit niet, dan zet Android Oreo Rescue Party je mobiel in de herstelmodus, waarna jij het toestel terug kunt zetten naar de fabrieksinstellingen.

Erg handig, want dit is tijdens een bootloop normaal gesproken niet mogelijk. Volgens Google heeft de feature geen extra hardwareondersteuning nodig, waardoor elk toestel dat draait op Android Oreo gebruik kan maken van Rescue Party.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *