Nieuwe Android versie eindstation voor OnePlus toppers

Auteur: , 2 Reacties
De voorganger, de OnePlus 3

Grote software-updates en OnePlus, tot nu toe geen goed huwelijk.

OnePlus mag na enkele weken terugkijken op een succesvolle OnePlus 5 release. Hoewel er het een en ander aan te merken was op het toestel, lijken de grootste schoonheidsfoutjes inmiddels opgelost. Qua Android software-ondersteuning kan er nog het een en ander verbeterd worden. OnePlus 3(T)-gebruikers zullen namelijk na Android O geen grote update meer ontvangen.

Dat meldt OnePlus’ Head of Product Oliver Z op het OnePlus forum. Hij vertelt dat hoewel Android O de laatste update zal zijn voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T, gebruikers nog steeds voorzien worden van beveiligingsupdates in de nabije toekomst.

Toch is de updateondersteuning van OnePlus zeer matig te noemen. Zeker wanneer je bedenkt dat de verbeterde OnePlus 3T in november vorig jaar gelanceerd werd. Het lijkt erop dat het bedrijf geen valse verwachtingen wil scheppen en een vergelijkbaar scenario zoals met de OnePlus 2 koste wat kost moet voorkomen.

Officieel is de verwachting dat Android O deze maand gelanceerd wordt voor de nieuwe Google-smartphones. Wanneer de nieuwe software-update naar de OnePlus-toestellen komt, is echter nog niet bekend.2 reacties

Als eigenaar van een OnePlus 3(T) mag je dan niet klagen. Ik heb hier nog een OnePlus X liggen (inmiddels doorgeschoven naar een van m’n kinderen), daarmee is men 13 maanden na de introductie gestopt met het uitgeven van updates. Dat deze telefoon omwille van de SoC (Snapdragon 801) geen Android N meer zou krijgen vind ik nog tot daar aan toe, maar dat men na december ’16 ook maar geen security patches of bug fixes meer wenst uit te sturen is ronduit schandalig.

Die OnePlus X heb ik naar tevredenheid gebruikt (m.n. dankzij het geïnstalleerde Oxygen OS), maar dit was voorlopig dan ook wel m’n laatste OnePlus telefoon.
Heeft de x dan bugs? Ik hoor geen klachten van mijn collega’s. Beveiliging updates? Waarvoor? De x is een prima toestel voor die prijs, alleen vond ik hem te klein.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).