Nieuwe Apparata app is live

Nieuwe Apparata Android app met Gorilla
Ten tijde van de introductie van Apparata hadden we direct een Android- en iOS app beschikbaar, sinds vandaag is er een update.

De belangrijkste aanpassingen zijn:
– iets strakkere layout;
– aanzienlijk snellere performance;
– bugfix bij het delen van berichten.

Vooral ivm de performance denken we een flinke verbetering te hebben gerealiseerd, het laden van berichten gaat een stuk sneller dan bij de vorige versie. Tevens is de iPhone/iPad app natuurlijk compatible met iOS7.

Oh, en wist je dat het aantal bezoekers in vijf maanden is gestegen naar een bizarre 200.000 uniek per maand? Waren we zelf ook ietwat door verrast, qua groei.

Tot slot horen we graag eventuele suggesties over deze app, gemaakt met Sencha. In de nabije toekomst willen we namelijk ook de Autoblog app hierop gaan baseren.

Downloaden? Klik door voor de Android app of de iOS app. Als alternatief zoek je op ‘Apparata.nl’ in de Playstore / iTunes.

31 reacties

 1. Ja, dit is al een stuk beter dan die vorige! Verbeterpuntjes: de boel scrollt nog niet helemaal soepel en op mijn apparaat (HTC One) zijn de wat langere inleidingen in het hoofdscherm maar deels te zien.

 2. Goed bezig! Al een hele vooruitgang. Scrollen zoals hierboven aangegeven kan ietsje vloeiender. Aan de weerzijden nog loze ruimte? En op de “homepage” zijn er half afgesneden zinnen te zien.

 3. jongens ik ben hier heel blij mee maar waarom kan ik hem niet vinden in play store? ik heb apparata EN apparata.nl getypt maar het vind m maar niet.

  • @black.wizard: Same here.

   Website draait prima op de iPad. Een app is gewoon onzin. Voor een mobiele telefoon kan ik het me goed voorstellen maar voor een tablet niet. Gewoon met je site rekening houden dat het er ook fatsoenlijk uitziet op tablets. En AB en Apparata zien er prima uit in een browser…

   • @BrutaalAapje: dank, wij vinden ook dat het er goed uitziet in een browser;) Helaas gebruiken de meeste mensen nog steeds apps, en telefoonfabrikanten pushen vooral hun eigen stores ipv html(5) oplossingen. Dus om de massa te bedienen zullen we toch apps moeten uitbrengen:/

 4. Ik zie ook graag een WP8-versie komen, zowel voor Apparata als Autoblog. Als er een groter aanbod aan apps komt krijg je meer gebruikers, en vice versa. Je gaat geen grotere doelgroep krijgen als je ze niets aanbiedt.

 5. Waarom zijn de grijze balken niet aangepast aan iOS7? Geen gezicht de witte statusbalk en dan de grijze apparatabalk er onder. Ik denk is dat iets bij mij fout? Maar nee de screenshots in de appstore zijn hetzelfde.. lillukkkkkkkk… passen jullie het nog aan naar iOS7 design?

 6. Een WP8 app zou inderdaad geen overbodige luxe zijn..! Snelst groeiende platform op dit moment, en steeds meer gebruikers zitten te wachten totdat Nederlandse bedrijven/diensten apps voor dit platform uitbrengen, wat dat betreft kunnen jullie een voorloper zijn..

 7. Misschien moeten jullie je is wat meer aan de standaard android design laguage houden, kijk naar de androidworld.nl app, zo zou die van jullie ook moeten zijn. Maar deze update is inderdaad wel beter als de vorige versie

 8. Mijn voorlopig enigste suggestie voor de app is hem compatibel maken met mijn tablet, de Archos 101G9 Turbo op Android 4.0.4. Sinds de update kan ik hem niet meer downloaden uit de Play Store.

 9. Ik heb ook nog een tip voor de app. waar ik me persoonlijk aan stoor : als je op een link drukt in het artikel opent hij de pagina in de browser. ik heb liever als het een link van jullie naar een artikel is. dat hij t opent in de app

 10. Neem een voorbeeld aan de NOS app. Als je daar op een link klikt binnen een nieuws item (bijvoorbeeld omdat er een vervolg is) opent die in de app. Ik stoor me toch elke keer weer dat bij de autoblog en apparata app de internetbrowser wordt gestart. Puntje om te verbeteren dus.

  Verder vind ik apparata een leuke site, leuk om naast autoblog een beetje te volgen, keep up the good work!

 11. Helaas is mijn telefoon niet compatibel met deze app die ik wel graag zou willen hebben, ik heb wel de autoblog pp, maar als die ook gaat veranderen kan die misschien ook niet meer op mijn telefoon. ik heb trouwens een lg optimus 3d p920 met android 2.2.2 . ligt dit aan mijn telefoon of is de app niet overal voor gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *