Nieuwe Apple M2 chip dichterbij dan je denkt

Nieuwe Apple M2 chip dichterbij dan je denkt

Nieuwe Apple M2 chip dichterbij dan je denkt

De tweede generatie Apple chips in vorm van de M2 is niet heel ver weg meer.

Wie dacht dat Apple jaarlijks een nieuwe generatie computerchips zou uitbrengen kwam bedrogen uit. De Amerikaanse techgigant uit Cupertino hanteerde een totaal andere strategie. Van de M1 besloot het techbedrijf meerdere varianten uit te brengen.

Het begon met de M1. Later volgenden allerlei varianten zoals M1 Pro, Max en Ultra. De bestaande chip van Apple werd steeds krachtiger gemaakt. Wie wacht op een Mac met de Apple M2 chip krijgt na lang geduld hebben eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Bloomberg bericht dat Apple momenteel actief met het testen van de M2 bezig is.

Apple test een reeks verschillende nieuwe Macs, uitgerust met de kersverse chip. Om precies te zijn, vier uitvoeringen van de M2 in negen verschillende soorten Macs. De chips zouden getest worden op onder andere een Mac Mini, de MacBook Air en de MacBook Pro. De verwachting is dat het techbedrijf de nieuwe M2 nog dit jaar gaat uitbrengen.

De introductie van eigen chips heeft Apple geen windeieren gelegd. De overstap van Intel naar eigen chipsets was een absolute briljante zet. Niet alleen presteren de Macs beter dan ooit. Apple heeft er nu ook een nieuwe unique selling point aan toegevoegd, naast het feit dat de computers van het merk met hun eigen software komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *