Nieuwe Apple muis en toetsenbord krijgen Bluetooth LE

Apple muis en toetsenbord
Twee Apple producten die al een tijdje niet vernieuwd zijn en eigenlijk oude technieken met zich meedragen. Apple geeft zijn randapparatuur binnenkort een update.

De bijna prehistorische Apple Magic Mouse stamt alweer uit 2009 en is sindsdien nog geen enkele keer voorzien van een update. Ook het toetsenbord uit 2011 is al aardig verouderd. Daar gaat binnenkort verandering inkomen als het aan Apple ligt. Zo beschikken beide apparaten over Bluetooth 2.1 maar krijgen ze met de update het nieuwe Bluetooth LE, waar LE staat voor Low Energy.

Magic Mouse en toetsenbord

Met de Bluetooth LE wordt, zoals de naam al zegt, gemikt op een langere energieduur van de muis en toetsenbord. Ook komt Apple met lithium batterijen in plaats van de huidige AA/AAA batterijen. Dit zorgt ervoor dat je de apparaten makkelijk kunt opladen in plaats van het geklooi met batterijtjes.

De testen zijn uitgevoerd met pre-productiemodellen dat aantoont dat beide producten bijna klaar zijn voor de consument. Wanneer Apple precies de update doorvoert is nog niet bekend.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *