‘Nieuwe Apple Watch wordt voorzien van camera’

Auteur: , 1 Reactie
Geruchten over nieuwe apple watch doen alweer de ronde

De eerste Apple Watch is in Nederland nog niet te krijgen, maar de eerste geruchten over de opvolger duiken nu al op. De nieuwe smartwatch zou onder andere voorzien worden van FaceTime.

Apple zou de smartwatch in 2016 willen lanceren en heeft onder andere een videocamera, een nieuw WiFi-systeem en nieuwe modellen op de planning staan, zo meldt 9to5Mac. Het is later dit jaar met watchOS 2 al wel mogelijk om audiogesprekken te voeren via FaceTime, maar de camera moet het mogelijk maken om videogesprekken te voeren via FaceTime. Het is niet duidelijk of de camera ook gebruikt kan worden voor andere doeleinden.

De Apple Watch moet verder minder afhankelijk worden van je iPhone. De activiteitentracker en muziekspeler werken nu al zonder je smartphone, maar voor het gebruiken van apps en het versturen tekstberichten of mails heb je nog altijd je telefoon nodig. De Apple Watch 2 zou daarom voorzien worden van een nieuwe chip, die het mogelijk maakt om simpele taken uit te voeren. Daarnaast maakt deze chip het mogelijk om Find my Watch te implementeren, zodat je ‘m altijd terug kunt vinden.

Het is daarnaast de bedoeling dat er een nieuwe categorie komt, tussen de Apple Watch en de Apple Watch Edition. Apple wil zich hiermee richten op mensen die geen 10.000 euro overhebben voor een horloge, maar er bijvoorbeeld wel 2.500 euro voor over hebben. Het is echter nog niet bekend hoe deze nieuwe variant eruit zou gaan zien.1 reactie

Lijkt mij best een levensvatbaar gerucht, kan zo een rits games/films opnoemen waar mensen videobellen via een apparaatje dat om hun pols zit. En altijd binnen handbereik. Nu nog een gezichtsherkenningsfunctie zodat de watch opneemt als je hem in je gezichtsveld beweegt. Leuke en voor genoeg mensen handige functie. Zou imo veel toevoegen aan de praktische waarde van een smartwatch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).