Nieuwe Asus ZenBook krijgt een omgekeerde notch

Auteur: , Geen reacties
Asus ZenBook S13

Het is zover: na smartphones zijn nu ook laptops besmet met het notch-virus.

Techbedrijven lijken er een wedstrijdje van te maken: wie kan schermranden zo dun mogelijk houden. Ook bij laptops zie je dat terug, want daar waren de schermranden ooit nog veel dikker dan bij smartphones. Inmiddels zijn we zover dat de bezels zo goed als onzichtbaar zijn, maar dat levert wel een praktisch probleem op.

Dat probleem wordt akelig zichtbaar als je een Dell XPS koopt, want dan zit de webcam vlak onder je scherm. Daardoor kijkt de camera praktisch in je neus en dat is niet zo prettig als je wilt videobellen. Asus heeft voor de ZenBook S13 een betere oplossing bedacht: een omgekeerde notch, die iets boven het scherm uitsteekt.

Asus claimt dat 97 procent van de display daadwerkelijk bestaat uit de display. De bezels zijn rondom slechts 2,5mm dik en dat betekent dat deze 13,9″ laptop kleiner is dan een doorsnee variant met 13-inch display. Dat betekent niet dat de ZenBook S13 in alle opzichten klein van stuk is, want je kunt ‘m gewoon voorzien van een Intel i7, 16GB werkgeheugen en tot 1TB SSD-opslag.

Daar voegt Asus een Nvidia GeForce MX150 aan toe voor de nodige grafische rekenkracht. Dit is geen krachtpatser, maar de meeste laptops van dit formaat hebben helemaal geen eigen videokaart, dus daar verdient Asus alle lof voor. Zo zou je Fortnite op 1080p moeten kunnen spelen met minimaal 30 frames per seconde.

De lancering van de Asus ZenBook S13 staat gepland voor het eerste kwartaal. Prijsinformatie volgt later.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).