Nieuwe auto van Mercedes en LG monitort je alertheid

Mercedes-LG-Auto
LG en Mercedes werken samen aan een (deels) zelfrijdende auto. In aanloop op de CES-beurs in januari weten we nu een stuk beter hoe high-tech deze bolide gaat worden.

LG heeft onthuld dat zij de camera’s bouwen die de Mercedes in de juiste rijbaan moeten houden, de lampen laten dimmen en automatisch laten remmen. Daarnaast herkennen de camera’s voetgangers en fietsers. Ook zullen er systemen ingebouwd worden die de oogbewegingen en alertheid van de bestuurder in de gaten houden, zodat er actie ondernomen kan worden als iemand dreigt weg te dromen. Daarnaast wordt de auto (uiteraard) uitgerust met speakers en andere entertainmentgadgets van LG.

Deels zelfrijdend
In tegenstelling tot een volledig zelfrijdende auto (zoals Google), willen LG en Mercedes een wagen maken die een aantal taken uit handen neemt van de bestuurder. Hoewel we dus meer informatie krijgen op de CES-beurs in januari, hoef je niet te verwachten dat de auto binnenkort al te koop is.

Volgens Mercedes duurt het namelijk nog minstens een decennium voordat commerciële zelfrijdende auto’s in het straatbeeld verschijnen. De komende jaren zullen er wel steeds meer nieuwe functies voor onze bestaande vierwielers verschijnen, zo voorspelt Mercedes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *